Restaurace a pekárna na pravém břehu Vltavy

Hospoda U Kalendů stojí na místě zaniklé plavecké osady Podskalí od začátku minulého století

Život tu byl spjatý s řekou. Připlouvalo po ní dřevo a prodávaly se tu smažené grundle – prý nejvyhlášenější v Praze. Přijďte ochutnat ty naše.

Restaurant
Úterý
11.30–23.30
Středa
11.30–23.30
Čtvrtek
11.30–23.30
Pátek
11.30–23.30
Sobota
11.30–23.30
Neděle
11.30–23.30
Pondělí
11.30–23.30
Pekárna
Úterý
08–18
Středa
08–18
Čtvrtek
08–18
Pátek
08–18
Sobota
08–18
Neděle
08–18
Pondělí
08–18
Byl to výletní cíl i místo setkávání dělníků, vorařů, trampů a umělců

Dnes tu servírujeme jídla bez pozlátka a čepujeme pečlivě ošetřené pivo. Zvířata zpracováváme celá, od čumáčku po ocas.

Propojujeme kuchyň s pekárnou

Stíráme rozdíly mezi kuchyní a pekárnou – jedno se prolíná s druhým. Kuchaři zpracovávají včerejší chleba, pekaři si půjčují neobvyklé suroviny. Zastavte se do pekárny pro křupavý bochník a sladké pečivo, nebo vyzkoušejte smažený kvásek v restauraci.